woensdag 25 november 2009

Spiegeltje, spiegeltje aan de wand... Wie kan het mooiste tongzoenen in Nederland?


Reisorganisatie Sportura kwam, naar aanleiding van een recente fusie met een Franse partner, op een wel heel origineel idee. De wedstrijd met als thema "Show us your best French Kiss" nodigt potentiële deelnemers uit om hun mooiste tongzoen op foto of video te vereeuwigen. De hoofdprijs is een wintersportvakantie naar de Franse Alpen ter waarde van 1000 EUR.

Deelnemers moeten eigenlijk wel "in love" zijn vindt Sportura; dus zomaar een beetje in het rond zoenen zit er niet in. Het gaat ook niet om de beste tongzoen maar om de mooiste. Kan de man of vrouw van je leven heel mooi zoenen maar niet zo heel erg lekker? Wanhoop niet want een wintersportvakantie is ook best leuk...

Kijkend naar de inzendingen op de site van Sportura valt onmiddelijk op hoe ontzettend braaf de inzendingen zijn. Nergens stomende passie en worstelingen van tongen. Sterker nog op de meeste foto´s wordt niet eens gezoend! Ik zie kuise mensen met een sliertje groene spaghetti dat er voor zorgt dat hun monden op zo'n dertig centimeter van elkaar verwijderd blijven. Ook zijn er symbolische inzendingen, die Frankrijk proberen uit te beelden zonder tongzoen. Meestal niet zo geslaagd, want hoe sterk is de connectie tussen tongzoenen en een stokbrood nu echt?

Tot tien december kunnen kuslustige deelnemers nog meedoen aan deze spannende wedstrijd op de website van Sportura. Stuur geen foto´s of You Tube filmpjes in van je kinderen op wintersport, want daar zijn er al genoeg van ingezonden en nee... jullie vinden de kinderen zelf heel leuk maar wij vinden er niets aan!