dinsdag 17 november 2009

Echte namen van beroemdheden en popsterren onthuld...


Laatst stuitte ik op een lijst waarop de echte namen van filmsterren en andere beroemdheden waren vermeld. En soms vraag je je dan af "What were they thinking?". Zo besloot George Michael zijn gehele Griekse achtergrond te wissen en Georgios Panayiotou voorgoed vaarwel te zeggen. Muhammad Ali heette ooit "Cassius Marcellus Clay", wat ik persoonlijke best een hele stoere en enigszins romeins aandoende naam vind.

Het omgekeerde geldt dan weer voor Vin Diesel, zijn nieuwe naam is absoluut meer sexy en stoer dan het originele Mark Vincent, wat bijna braaf aandoet. Ook Billy Idol won zeker aan sex-appeal met zijn naamsverandering, want zijn echte naam is William Broad.

Begrijpelijk vind ik ook de naamsverandering van Fred Astaire, die zich liet herdopen, omdat hij geen Frederick Austerlitz meer wilde heten. Ook Brigitte Bardot vind ik een serieuze verbetering ten opzichte van Camille Javal. Freddie Mercury onderging eveneens een begrijpelijke transformatie, want niet veel mensen weten dat zijn echte Indiase naam Frederick Farookh Bulsara was.

Erg grappig zijn de namen, die bijna een begrip zijn geworden. Het is een soort van verrassing, dat deze mensen ook met andere, echte namen zijn geboren. Denk aan Billy the Kid, die eigenlijk William Bonney heette of Bono wiens echte naam Paul Hewson is. David Bowie heet eigenlijk David Robert Jones. Alice Cooper is geboren onder de naam Vincent Furnier. En ook rapper Eminem heeft een echte naam en die is heel anders dan je zou verwachten, namelijk Marshall Bruce Mathers. Hulk Hogan is bijna een fenomeen in plaats van een echt mens maar hij kwam toch echt op de wereld met de naam Terry Gene Bollea. Marilyn Manson tenslotte zag het licht als Brian Warner.

Nicholas Cage heette voorheen Nicholas Coppola; hij veranderde zijn naam om niet geassocieerd te worden met de filmmaker. Was de sexy Bo Derek uit Ten ooit zo sexy geweest als ze nog steeds Mary Cathleen Collins had geheten? En wist je dat Prince zijn voornaam echt Prince is? En zou je bang zijn geweest van Winona Ryder als ze nog steeds Winona Horowitz zou hebben geheten?